czwartek, 30 czerwca 2016

Karkówka grilowana




















Składniki:
800 g karkówki
1 przyprawa gruboziarnista do grilla prymat(przyprawa zawiera sól)
1 łyżeczka czosnku suszonego
5 liści laurowych
5 ziaren ziela angielskiego
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki soli (opcjonalnie jeśli wolicie dosolone jedzenie)
1/2 szklanki oleju

Wykonanie:

1. Karkówkę myjemy osuszamy i kroimy w plastry, następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem.

2. Wszystkie przyprawy razem z olejem mieszamy w dużej misce następnie dodajemy karkówkę
i odstawiamy na 1 godzinę.

3. Karkówkę pieczemy na grillu z obu stron,
świetnie pasuje do sosu tzatzyki  http://mojeprzysmaki.blogspot.com/2016/06/sos-tzatziki.html













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz