5 dużych młode ziemniaków
500 g boczku w grubszych plastrach
200 g masła
pęczek koperku
pęczek masła
3 cebule
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
folia aluminiowa
Wykonanie
1. Koperek i pietruszkę drobno siekamy i wkładamy do miseczki przeciskamy czosnek przez praskę dodajemy masło sól i szczyptę pieprzu. Wszystkie składniki dobrze mieszamy widelcem i odstawiamy.
2. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, następnie oprószamy solą, boczek kroimy na kwadraty a
cebule w piórka.
3. Folie rozrywamy na duże prostokąty na spód dajemy trochę masła następnie plaster ziemniaka, boczek, cebula, masło i powtarzamy tak 4 razy, taką przekładankę zawijamy w folie i pieczemy na grillu lub w piekarniku. Jeśli masła będzie za dużo świetnie się sprawdza jako masło na grzanki grillowe.
smacznego:)
PS: KARKÓWKA W NASTĘPNYM PRZEPISIE ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz