czwartek, 30 czerwca 2016

Ziemniaczki z grilla



 składniki :
5 dużych młode ziemniaków
500 g boczku w grubszych plastrach
200 g masła
pęczek koperku
pęczek masła
3 cebule
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
folia aluminiowa



Wykonanie

1.  Koperek i pietruszkę drobno siekamy i wkładamy do miseczki przeciskamy czosnek przez praskę dodajemy masło sól i szczyptę pieprzu. Wszystkie składniki dobrze mieszamy widelcem i odstawiamy.

2. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, następnie oprószamy solą, boczek kroimy na kwadraty a
cebule w piórka.

3. Folie rozrywamy na duże prostokąty na spód dajemy trochę masła następnie plaster ziemniaka, boczek, cebula, masło i powtarzamy tak 4 razy, taką przekładankę zawijamy w folie i pieczemy na grillu lub w piekarniku. Jeśli masła będzie za dużo świetnie się sprawdza jako masło na grzanki grillowe.

smacznego:)


PS: KARKÓWKA W NASTĘPNYM PRZEPISIE ;)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz