poniedziałek, 12 września 2016

Pasta jajeczna z pomidorem i szczypiorkiem

Pasta jajeczna to jeden z moich ulubionych dodatków do kanapek. Ten dodatek do kanapek je także moja córka, która nie lubi jajek, a tę pastę wcina aż uszy jej się trzęsą. A dodatkowym plusem jest to że jest prosta w wykonaniu.



Składniki:

4 jajka
1 duży pomidor
2 łyżki jogurtu greckiego
pęczek szczypiorku
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy wcześniej na twardo i odstawić do wystudzenia.

2. Wystudzone jajka obrać i włożyć do miseczki, dodać majonez sól i pieprz i przetrzeć blenderem na gładką masę.

3. Pomidora sparzyć obrać i wyciąć gniazda nasienne a następnie pokroić w kostkę i dodać do jajek,
szczypiorek pokroić drobno i część dodać do jajek i wymieszać, a drugą część zostawić do posypania gotowych kanapek .



1 komentarz:

  1. Ciekawy przepis. :) Zapraszam do siebie na bloga kulinarnego. :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń