Składniki na 3 podwójne kanapki :
6 kromki chleba tostowego
3 plasterki wędliny (dowolnej) ja użyłam drobiowej
jedna kulka sera mozzarella
1 pomidor
3 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku
sól
Przygotowanie:
1. Oliwę wlewamy do małej miseczki lub szklanki i dodajemy przeciśnięty czosnek i odstawiamy na 5 minut by oliwa nabrała smaku.
3. Chleb smarujemy z dwóch stron wymieszaną oliwą i kładziemy na rozgrzanej suchej patelni (najlepiej teflonowej) i w tym momencie przykręcamy temperaturę.
4. Po przypieczeniu przewracamy na drugą stronę i układamy na jednej z kromek najpierw ser następnie pomidor i następnie plasterek wędliny i przykrywamy drugą kanapką przypieczoną częścią do dołu i delikatnie dociskamy szpatułką .
5.Po przypieczeniu przewracamy na drugą stronę i także delikatnie dociskamy po upieczeniu przecinamy na pół i podajemy ciepłe.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz