piątek, 17 czerwca 2016

Młoda kapusta 2 przepis




Składniki:

słoiczek przecieru pomidorowego
1 główki kapusty
200 g boczku
400 g kiełbasy zwyczajnej
1 cebule
2 marchewki
3 ząbki czosnku
kminek
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
pieprz, sól
pęczek koperku
1/2 cytryny
2 szklanki wody

Wykonanie:

1. Cebule, kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy.

2. Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka, marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do kapusty podlewamy wodą i gotujemy.

3. Ziele angielskie, liści laurowe, kminek(około 2 płaskie łyżki) i podsmażone mięso z cebulą dodajemy do kapusty. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy do kapusty gotujemy około 15 min.

4. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy przecier pomidorowy i wciskamy cytrynę,  przyprawiamy pieprzem i solą według upodobań na koniec dodajemy pokrojony koperek.


Smacznego:)


















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz