piątek, 17 czerwca 2016
Młoda kapusta 2 przepis
Składniki:
słoiczek przecieru pomidorowego
1 główki kapusty
200 g boczku
400 g kiełbasy zwyczajnej
1 cebule
2 marchewki
3 ząbki czosnku
kminek
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
pieprz, sól
pęczek koperku
1/2 cytryny
2 szklanki wody
Wykonanie:
1. Cebule, kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy.
2. Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka, marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do kapusty podlewamy wodą i gotujemy.
3. Ziele angielskie, liści laurowe, kminek(około 2 płaskie łyżki) i podsmażone mięso z cebulą dodajemy do kapusty. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy do kapusty gotujemy około 15 min.
4. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy przecier pomidorowy i wciskamy cytrynę, przyprawiamy pieprzem i solą według upodobań na koniec dodajemy pokrojony koperek.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz