250 g pomidorków koktajlowych
1 cebula
2 ząbki czosnku
200 g makaronu tagliatelle ( u mnie z siemieniem lnianym )
oregano
pieprz
sól
parmezan do posypania
oliwa z oliwek
Wykonanie:
1. Makaron ugotować jak na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie ze szczyptą soli.
2. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać do cebuli i smażyć 30 sekund.
3. Dodać przekrojone na pół pomidorki i smażyć jeszcze 5 minut na średnim ogniu. Na końcu przyprawić solą pieprzem i oregano.
4. Do sosu dodać pięć łyżek wody z makaronu i makaron wszystko wymieszać i podawać z parmezanem(woda zawiera skrobię dzięki czemu powstanie zagęszczony sos ).
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz