piątek, 29 lipca 2016

Tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi




































Składniki 2 porcje:

250 g pomidorków koktajlowych 
1 cebula 
2 ząbki czosnku 
200 g makaronu  tagliatelle ( u mnie z siemieniem lnianym ) 
oregano 
pieprz 
sól 
parmezan do posypania  
oliwa z oliwek 

Wykonanie:

1. Makaron ugotować jak na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie ze szczyptą soli. 

2. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać do cebuli i smażyć 30 sekund.

3. Dodać przekrojone na pół pomidorki i smażyć jeszcze 5 minut na średnim ogniu. Na końcu przyprawić solą pieprzem i oregano. 

4. Do sosu dodać pięć łyżek wody z makaronu i makaron wszystko wymieszać i podawać z parmezanem(woda zawiera skrobię dzięki czemu powstanie zagęszczony sos ).

Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz