Składniki:
1 kg ziemniaków młodych
2 laski kiełbasy z piersi kurczaka morliny (lub zwykła zwyczajna tylko trzeba ją podsmażyć)
4 duże ogórki kiszone mogą być kiszone na świeżo ale muszą być kwaśne
1 duża czerwona cebula
pęczek pietruszki
2 łyżki octu
1/3 szklanki oliwy z oliwek
pieprz ,sól
wykonanie:
1. Ziemniaki umyć, oskrobać, ugotować w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia.
2. Kiełbasę, cebule obrać i pokroić w kostkę, ogórki też pokroić.
3. Przestudzone ziemniaki pokroić w dużą kostkę lub pół księżyce.
4. Na koniec dodać sól, pieprz, poszatkowaną pietruszkę, oliwę z oliwek, ocet i wymieszać. Odstawić na chwile by składniki dobrze przeszły swoim aromatem.
Świetny pomysł na kolację w czasie wakacji oraz doskonały dodatek do grilla.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz