piątek, 22 lipca 2016

Sałatka ziemniaczana




Składniki:
1 kg ziemniaków młodych
2 laski kiełbasy z piersi kurczaka morliny (lub zwykła zwyczajna tylko trzeba ją podsmażyć)
4 duże ogórki kiszone mogą być kiszone na świeżo ale muszą być kwaśne
1 duża czerwona cebula
pęczek pietruszki
2 łyżki octu
1/3 szklanki oliwy z oliwek
pieprz ,sól


wykonanie:

1. Ziemniaki umyć, oskrobać, ugotować w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia.

2. Kiełbasę, cebule obrać i pokroić w kostkę, ogórki też pokroić.

3. Przestudzone ziemniaki pokroić w dużą kostkę lub pół księżyce.

4. Na koniec dodać sól, pieprz, poszatkowaną pietruszkę, oliwę z oliwek, ocet i wymieszać. Odstawić na chwile by składniki dobrze przeszły swoim aromatem.
Świetny pomysł na kolację w czasie wakacji oraz doskonały dodatek do grilla.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz