niedziela, 24 lipca 2016
Lody bananowe
Składniki na 1 dużą lub dwie mniejsze porcje:
2 banany
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżeczki miodu
Wykonanie:
1. Banany pokroić w plastry włożyć do woreczka i zamrozić. Minimum 5 godzin a najlepiej na całą noc.
2. Banany włożyć do blendera kielichowego lub do miski dodać jogurt, miód i zmiksować na gładką masę co jakiś czas trzeba masę przemieszać. Banany będą twarde ale po paru minutach zmiękną.
3.Lody przełożyć do pucharków i włożyć do zamrażarki na około 10 minut (po pięciu minutach trzeba przemieszać lody w pucharku). Podajemy z dowolnymi dodatkami, posypkami, polewami lub rurkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz