sobota, 23 lipca 2016

Muffiny dietetyczne z płatkami owsianymi









































Składniki na 24 babeczki:

300 g mąki pszennej
200 g mąki żytniej
1 szklanka płatków owsianych
1 i 2/3 szklanki mleka
1 szklanka brązowego cukru
2/3 szklanki oleju
4 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 l borówek

Wykonanie:

1. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypać płatki owsiane sól, cukier.

2. Jajka zmiksować z mlekiem i olejem. Wsypać suche składniki i wymieszać.

3. Na koniec wsypać owoce i delikatnie wymieszać. Do formy włożyć papiloty i wypełnić je do 3/4 wysokości i wierzch posypać odrobiną płatków. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Babeczki wystudzić na kratce.

Smacznego :)












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz