Składniki na 3 porcje:
1 chałka
2 jajka
70 ml mleka
2 łyżeczki cukru waniliowego
szczypta soli
szczypta cynamonu
masło do smażenia
Wykonanie:
1.Jajka wbić do miseczki dodać mleko, sól, cukier i cynamon wszystko dokładnie wymieszać widelcem.
2. Na patelni roztopić 3 łyżki masła. Chałkę pokroić na grubsze kromki około 1,5 cm zamoczyć w jajku i piec na małym ogniu po 2 minuty z każdej strony, na rumiany kolor. Po upieczeniu położyć na papierowym ręczniku aby nadmiar tłuszczu odciągnąć. po każdym pieczeniu patelnie trzeba wytrzeć lub umyć i użyć świeżego tłuszczu. Podawać z miodem, świeżymi owocami lub konfiturą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz