sobota, 13 sierpnia 2016
Leczo z cukinią
Składniki:
1 duża cukinia
2 duże cebule
2 laski kiełbasy zwyczajnej
3 papryki(żółta, zielona, czerwona)
1 kg pomidorów bardzo dobrze dojrzałych
40 dag pieczarek
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 ostra papryczka chili
2 ząbki czosnku
oregano
bazylia
1 szklanka wody
olej do smażenia
sól
Wykonanie:
1. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka.
2. Cebule, kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć z odrobiną soli a następnie dodać do garnka, wlać wodę i zagotować.
3. Do garnka dodać pokrojoną paprykę a pieczarki pokroić i także usmażyć i dodać do wszystkiego.
4. Na koniec jak papryka będzie miękka, dodać pokrojoną cukinię, papryczkę drobno poszatkowaną, przecier pomidorowy i przyprawić do smaku solą i ziołami.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz