czwartek, 8 grudnia 2016

Ślimaczki z ciasta francuskiego, sera I rodzynek






Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego 
200 g sera z wiaderka 
100 g rodzynek 
3 łyżki cukru 
1 cukier waniliowy 
1 jajko + jedno żółtko 
2 łyżki mleka 


Wykonanie:

1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ser biały wymieszać z cukrem jajkiem i rodzynkami .

2. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować wymieszaną masą serową.

3. Całość zwinąć zaczynając od dłuższego boku, następnie pokroić na 2 cm paski i ułożyć na płasko w  blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Jajko roztrzepać z mlekiem i posmarować dokładnie całe ślimaczki, piec około 25 -30 minut bez termo obiegu ( piekąc  w termo obiegu zbyt szybko się z pieką z wierzchu a w środku będą surowe) .

Smacznego:)

























1 komentarz:

  1. Proste i pyszne. I o to własnie chodzi!:)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń